Hitta certifierade företag

2018-02-23

Lennart Andersson - ny BF9K-ansvarig

_U6A0356_Lennart_Andersson.jpg

Från den 1 februari 2018 är Lennart Andersson på plats som BF9K-ansvarig. Lennart har sedan 1989 arbetat som entreprenör i branschen och kommer närmast från ett av Stockholms Byggmästareförenings medlemsföretag. Han tar över BF9K-ansvaret efter Anders Larsson som övergår till en konsultroll.

Sedan 2008 har Lennart varit ansvarig för BF9K på de företag han arbetat på och utöver detta har han arbetat med kalkyl, inköp, IT och verksamhetsutveckling. På frågan varför han valde att tacka ja till tjänsten på BF9K-kansliet svarar han:

- Efter att ha arbetat med bland annat BF9K och verksamhetsutveckling under en relativt lång tid så var kombinationen tilltalande. Jag går från att vara användare av BF9K till möjlighet för utveckling av systemet.

Vad tar du med dig in i rollen som BF9K-ansvarig från tidigare anställningar?

- Att försöka se det som jag tidigare kanske saknat eller önskat och om det efterfrågas av fler användare kunna komplettera BF9K med detta. Så alla ni BF9K-företag – hör av er!

Vad är största fördelen med att vara BF9K-certifierad enligt dig?

- Jag tycker om ordning och reda, vilket jag tycker att BF9K bidrar till. Att följa BF9K ger en struktur och möjlighet att inte bara utföra kvalitet utan också kunna dokumentera och visa en beställare att det verkligen utförts.

Berätta mer om dig själv!

Jag är gift, bor i Sundbyberg och planerar att cykla till kontoret på Wennerbergsgatan, Kungsholmen, när vädret tillåter (plats för subjektiv bedömning av vad som kan klassas som ”vädret tillåter”). Tycker om att träna vilket oftast blir ledarledda pass på F&S.

Har du någon dold talang?

- Jag har byggt en riktigt bra elgitarr och gillar hantverk.

I drygt nio år har Lennart varit engagerad i Stockholms Byggmästareförenings entreprenadutskott och känner sig därmed inte helt ny i lokalerna på BF9K-kansliet. Han har även en koppling till Centrum för Byggeffektivitet på KTH där han suttit som styrelsemedlem under Elisabeth Martins ordförandeskap.

Förutom rollen som BF9K-ansvarig kommer Lennart bistå Stockholms Byggmästareförenings entreprenadjurister med erfarenheter utifrån en entreprenörs syn på AB 04 och ABT 06.

Vill du komma i kontakt med Lennart?

E-post: lennart.andersson@bf9k.se
Telefon: 08-587 147 57
Mobil: 072-237 26 33 • Uppdaterade certifieringsregler och bilagor

  Nya uppdaterade certifieringsregler finns nu, daterade 1 maj 2019.

  Dels behövdes en uppdatering för att anpassa från OHSAS 18001 till ISO 45001 och dels för att Sveriges Byggindustrier nu är ägare till BF9K.

  Läs mer »

 • BF9K - beprövat system för att certifiera byggföretagens verksamhet

  Ökad effektivitet, högre kvalitet och bättre lönsamhet. En certifiering enligt BF9K ger många fördelar – för den egna verksamheten, för beställare och för branschen som helhet.

  Läs mer »

+ Läs äldre nyheterBli ett BF9K-företag

Läs mer

Hitta certifierade företag