Hitta certifierade företag

2016-11-29

BF9K på besök i Norrköping och Uppsala

Genomgång av Säker Vatten    Foto: Anders Larsson

Den 23-24 november hölls BF9K dagarna i Norrköping och Uppsala med ett fyrtiotal deltagare.

På dagordningen för BF9K-dagarna fanns information om ”Säker Vatten”, riktlinjer om säker installation av våtutrymmen och kök. Fredrik Runius från Säker Vatten berättade hur viktigt det är att byggföretagen ger rätt förutsättningar till VVS-installatörerna i deras arbete för att förebygga skador. Genom bra samverkan mellan alla parter i ett projekt, dvs. projektör, byggare och installatör så skapas rätt förutsättningar för ett bra bygge. 

En annan del i programmet för dagarna var nya lagar och föreskrifter. Weine Eriksson från Sveriges Byggtjänst redogjorde för nyheter i BBR som tillkommit under 2016 och den nya föreskriften från Arbetsmiljöverket avseende ”Organisatorisk och social arbetsmiljö". Dessutom fick deltagarna en presentation av omvärldsbevakningen som Sveriges Byggtjänst gör för branschen. • ”BF9K stärker vårt varumärke”

  BF9K är byggbranschens certifiering som ställer krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö och fungerar på samma sätt som en ISO-certifiering. Att BF9K-certifiera Jurk Bostad AB var en självklarhet för vd Magni Gustafsson och verksamhetschef Mathias Persson när bolaget startades.

  Läs mer »

 • Ny handledare

  Vi har knutit en ny handledare till BF9K, Marcus Weilund. Han är stationerad i Falun men kommer att vara tillgänglig för stora delar av Sverige.

  Läs mer »

+ Läs äldre nyheterBli ett BF9K-företag

Läs mer

Hitta certifierade företag