Nyheter

 • »Äntligen en certifiering anpassad för byggbranschen«

  Gunnar Skogehall har lång erfarenhet av projektledning på beställarsidan inom byggbranschen i Uppsala kommun.
  - Att BF9K numera är likställt med till exempel ISO-certifieringar tycker jag är en vitalisering av byggbranschen.

  Läs mer »

 • »Utan BF9K hade vi inte klarat vår expansion«

  - Vi hade aldrig kunnat växa kraftigt och samtidigt utveckla vår verksamhet om vi inte hade haft certifieringssystemet BF9K i ryggen, säger Pär Karlsson som är vd på ByggConstruct i Uppsala. För drygt sju år sedan bestämde ledningen på företaget att man skulle ansluta sig till lednings- och produktcertifieringssystemet BF9K. Då jobbade 50 anställda på ByggConstruct och omsättningen låg på 150 miljoner kronor om året.

  Läs mer »

 • »Äntligen en certifiering som inte är en pappersprodukt«

  - Det känns riktigt bra att ha ett certifieringssystem som inte är en pappersprodukt och som känns branschanpassad, säger Mårten Parbrand som är en av delägarna på Bygg AB Bernhardsson & Carlsson i Linköping. Mårten, Andreas Aldén och Kenneth Kågemyr klev in som delägare tillsammans med de då ensamma ägarna Gunnar Bernhardsson och Dennis Lilja i det snart 40-åriga byggföretaget för snart tre år sedan. Redan från början insåg de att ett verksamhetsanpassat certifieringssystem skulle göra susen på företaget.

  Läs mer »

 • Mycket uppskattad BF9K-nätverksträff

  BF9K hade den 5 maj sin första nätverksträff som startat på efterfrågan av certifierade företag. Temat för dagen var vad du gör om du kört fast med KMA-frågor i företaget samt hur du får internrevisionerna att fungera.

  Läs mer »

 • Hur påverkar nya LOU BF9K-certifierade företag?

  Från den 1 januari i år gäller ny lag om offentlig upphandling, men hur påverkar det BF9K-certifierade företag? Den 21 april bjöd BF9K in Charlotta Frenander och Jens Johansson från Upphandlingsmyndigheten på en användarträff så att de kunde reda ut begreppen och svara på frågor.

  Läs mer »

 • BF9K för högre kvalitet

  Karl-Johan Brännström blev ny ordförande för BF9K-utskottet hösten 2016. Han ser fram emot att jobba för att ännu fler företag ska certifieras enligt systemet och visionen är att BF9K ska höja kvaliteten och seriositeten på hela branschen.

  Läs mer »

 • BF9K 2.0 blir snart verklighet

  SBUF har beviljat anslag till Stockholms Byggmästareförening för att utveckla en ny version av BF9K. 

  Läs mer »

 • Ny sida

  Den 2 december var det användarträff för BF9K-företag med fokus på elektroniska personalliggare. Björn Sjöstrand från ID06 berättade om hur deras system stöttar företag att uppfylla lagen som ska bidra till en sundare byggbransch.

  Läs mer »

 • BF9K-dagarna

  Den 23-24 november hölls BF9K dagarna i Norrköping och Uppsala med ett fyrtiotal deltagare.

  Läs mer »

 • Kvartsdamm - hur farligt är det?

  Räcker det att ta på dig en hjälm och du är skyddad? Nej, tänk på allt annat material som finns, till exempel kvartsdamm. Det pratade Lars Björkeström, kemist och KMA-ansvarig på Byggnads AB Tornstaden, om den 13 maj på BF9K:s användarträff.

  Läs mer »

 • BF9K-dagar i Norrköping och Uppsala

  De första BF9K-dagarna utanför Stockholm är nu genomförda. Den 9 och 16 mars besökte BF9K Norrköping och Uppsala där BF9K-ceretifierade företag fick en sammanslagen dag med tidigare användarträffar som erbjudits i Stockholm.

  Läs mer »

 • Användarträff om Byggvarubedömningen

  Den 5 februari gästade Jonny Hellman, vd Byggvarubedömningen, användarträffen för att berätta om deras nylanserade hemsida och dess funktioner.

  Läs mer »

 • Ett energieffektivare bygge

  Den 23 oktober var det än en gång dags för användarträff. Tomas Ericsson från Ramirent fanns på plats för att berätta om hur du får ett energieffektivare bygge.

  Läs mer »

 • Användarträff: Energianvändning på bygget

  Hur mycket pengar kan man spara med rätt utrutstning? Det får deltagarna vid nästa användarträff den 23 oktober veta. BF9K-företag är välkomna att lyssna till Tomas Ericsson från RAMIRENT som berättar om sitt arbete och ger tips och råd för hur det fungerar och vad vi kan göra för att minska energianvändningen och vår miljöbelastning. Vi kommer också att prata om hur vi kan jobba med detta inom ramen för BF9K.

  Läs mer »

 • Internrevision – för att företaget ska fungera bättre

  Den 18 september samlades BF9K-företag för att delta på en användarträff om internrevision. Thomas Bley, handledare för BF9K, berättade om vad en internrevision innebär, gav tips på hur man kan gå till väga samt visade exempel på checklistor.

  Läs mer »

Hitta certifierade företag