Hitta certifierade företag

2018-05-21

Lagbevakningsavtalet är igång

Nyheter - Lagbevakningsavtalet är igång - ctl00_cph1_newsimg

Certifierade BF9K-företag har nu tillgång till en lagbevakningstjänst som RSM&Co tillhandahåller. Tjänsten ingår i terminsavgiften för BF9K och kostar alltså inget för certifierade företag.

Om tjänsten

RSM&Co:s lagbevakningstjänst är ett webbaserat verktyg som hjälper er att hålla koll på lagstiftningen och de ändringar som sker.

Företagen kommer att ha en laglista med författningar inom miljö och arbetsmiljö. Till varje författning finns en sammanfattning av de krav som ställs på ett företag med inom bygg.

Hela branschen har delats in i olika grupper för att laglistorna ska anpassas till olika verksamheter:

 • Bygg, anläggning och projektering
 • Bygg och projektering
 • Anläggning och projektering
 • Fasad
 • Stomkomplettering
 • Rivning, sanering och håltagning


RSM&Co ser till att hålla laglistor uppdaterade genom att bedöma om nya författningar berör byggbranschen och då lägga in dem i laglistan.

Lagarna och förändringar kommenteras om lagens betydelse för företaget. Om det sker viktiga ändringar i en lag så uppdateras beskrivningen av hur företaget berörs. Ändringar som inte påverkar företaget sorteras bort från kvittenslistan.

I tjänsten ingår även möjligheten att göra lagrevisioner för att följa upp efterlevnad av lagkraven.

RSM&Co har haft en genomgång för företag i Stockholm och fler informationsträffar kommer på fler platser i landet. • Ny handledare

  Vi har knutit en ny handledare till BF9K, Marcus Weilund. Han är stationerad i Falun men kommer att vara tillgänglig för stora delar av Sverige.

  Läs mer »

 • BF9K likställs med ISO 14001 enligt Upphandlingsmyndigheten

  Enligt Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskrav för upphandlare räcker det sedan den 14 mars att företaget redovisar sitt BF9K-certifikat på samma sätt som med ett ISO 14001 certifikat. Det är efter en genomgång av BF9K som miljöledningssystem som denna förändring har gjorts. BF9K-företag behöver inte längre komplettera med ytterligare dokument utan gäller enligt BF9K-certifikatet. Ett viktigt steg för att förenkla för alla BF9K-certifierade företag i byggbranschen. 

  Läs mer »

+ Läs äldre nyheterBli ett BF9K-företag

Läs mer

Hitta certifierade företag