Hitta certifierade företag

2016-03-22

BF9K-dagar i Norrköping och Uppsala

Lars Hammarborg föreläser om fuktkunskap i Norrköping. Foto: Anders Larsson

De första BF9K-dagarna utanför Stockholm är nu genomförda. Den 9 och 16 mars besökte BF9K Norrköping och Uppsala där BF9K-ceretifierade företag fick en sammanslagen dag med tidigare användarträffar som erbjudits i Stockholm.

Det blev två populära dagar där certifierade företag från både norr och söder åkte genom Sverige för att delta. De båda dagarna inleddes med presentation av de nya certifieringsreglerna och hur dessa ska tolkas. Jonny Hellman var också på plats från Byggvarubedömningen för att informera och visa hur deras uppdaterade hemsida nu fungerar och vad företagen kan dra nytta av.

Dagarna avslutades med att Lars Hammarborg berättade om varför kunskap om fukt är så viktigt och han visade bra och dåliga exempel från detta.

BF9K-dagarna var mycket uppskattade av deltagarna och kommer att ske löpande framöver. Detta för att erbjuda BF9K-företag som inte har möjlighet att delta på användarträffarna på kansliet att nätverka och ta del av presentationerna.  • Lagbevakningsavtalet är igång

    Certifierade BF9K-företag har nu tillgång till en lagbevakningstjänst som RSM&Co tillhandahåller. Tjänsten ingår i terminsavgiften för BF9K och kostar alltså inget för certifierade företag.

    Läs mer »

  • BF9K likställs med ISO 14001 enligt Upphandlingsmyndigheten

    Enligt Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskrav för upphandlare räcker det sedan den 14 mars att företaget redovisar sitt BF9K-certifikat på samma sätt som med ett ISO 14001 certifikat. Det är efter en genomgång av BF9K som miljöledningssystem som denna förändring har gjorts. BF9K-företag behöver inte längre komplettera med ytterligare dokument utan gäller enligt BF9K-certifikatet. Ett viktigt steg för att förenkla för alla BF9K-certifierade företag i byggbranschen. 

    Läs mer »

+ Läs äldre nyheterBli ett BF9K-företag

Läs mer

Hitta certifierade företag